Hai uolllssss ππ
Lamanya VK tak menjenguk ke blog ni. Berbulan2 jugak rasanya...
Dah bersawang2 πΈπΈ sana sini ππ
PKP bersambung lagi...
sambung sampai bila pun tak pasti.
Mesti uolllss semua dah kehabisan idea kan nak makan ape...
Okeylah, arini jom VK share resepi kek batik milo lembut.
Pasni boleh buat, petang2 kang da boleh
minum petang ngan suami n anak2..
Letsss go babeh!!!
π
π
π
RESEPI KEK BATIK MILO LEMBUT PASTINYA SEDAP
Bahan-bahan:
2 cawan milo
2 sudu besar serbuk koko
1 sudu kecil esen vanilla
1/2 tin susu pekat manis
1 buku buttercup
1 paket biskut lemak Cream Cracker
Cara-cara:
1) Masak butter sehingga cair, kemudian masukkan susu pekat ke dalam periuk. Gaul sebati dan panaskan dengan api yang sederhana.
2) Masukkan milo dan serbuk koko ke dalam periuk.
3) Gaul hingga sebati semuanya dan pastikan milo tidak berketul-ketul
4) Masukkan esen vanilla dalam periuk, gaul sebati dan padamkan api.
5) Masukkan biskut lemak 3/4 paket yang telah dipatahkan ke dalam sebatian milo dan gaul sekata.
6) Masukkan ke dalam loyang atau bekas yang telah dilapik dengan platik dan padatkan kek.
7) Masukkan ke dalam peti ais dan biarkan selama 4 jam sehingga ia keras.
8) Potong kecil2 dan siap untuk dimakan π
0 comments:
Post a Comment